Pulled moose burgare med picklad rödlök (matanita.se)
Du behöver:
1 kg bogblad av älg, salt, 4 dl vatten, 1 tärning kycklingbuljong, 1 dl honung, 1 dl ketchup, 1/2 dl sherry eller marsalavin, 2 tsk liquid smoke, 1-2 gul lök, 1msk spiskummin, 1 tsk korianderfrö, 1 tsk svartpeppark, 1 tsk kryddpeppar, 1 msk senaprsfrö, 1 tsk chilipulver, 2 lagerblad, 1 dl brun farin
Finfördela alla kryddor i en mortel, blanda med farinsockret. Salta köttet och gnid in rubben. Koka ihop brässeringsvätskan, lägg köttet i en ugnsfast form och häll vätskan runt. Lägg löken i klyftor runt om och täck formen med folie. Brässera i 125 grader i ca 2 timmar, ös ordentligt och brässera ytterligare ca 2 timmar. Dra isär köttet med en gaffel.
Servera burgarna med ett gott bröd, gärna hembakat, sallad, tomat, skivad avocado, BBQ-sås och picklad rödlök.
|