Visa in en webbläsare
 
 
 

God morgon! Vi har åter fått hem Massimagos supergoda mousserande vin "Magó". Magó är ett unikt, otroligt spännande och framförallt mycket gott mousserande vin producerat av druvorna som normalt ingår i Amarone.

 

 

Hälsningar Fredrik
Club Amarone

 

Utsikt över Massimagos vinfält med dess jordmån av vit kalksten

 

Vi har lärt känna vinerna från Camilla Rossi Chauvenet som driver vingården Massimago. Egendomen väcktes till liv så sent som 2003 och första årgången föddes året därpå. Ordet Massimago är en lek med det latinska uttrycket “Maximum Agium” som betyder största möjliga behållning. Egendomen ligger inbäddad bland kullar drygt 1 km från Roccolo Grassi i östra Valpolicella och består idag av 11 hektar. Den ligger på 150-300 meter över havsnivån och jordmånen består av kalksten, märgel och lera. Den totala produktionen av Magó Brut Rosé är endast 4.000 flaskor. Färgen har en touch av ett rosa/aprikost skimmer.
 

 
Vinbloggarens diderot.se kommentar om Massimago Magó:
 

"Doften är förförisk med en kombination av mineraler och stänk av jordgubb, persika och nyskördade aprikoser från Amalfikusten."

"Smaken ger mig gåshud vilket inträffar max 5-10 gånger per år när jag druckit något alldeles speciellt gott vin."

"Aromer av superläckra mineraler sköljer över gommen och lägger sig som ett angenämt täcke över smaklökarna. Frukten med svaga nyanser av smultron ihop med en perfekt balanserad syra skapar något extraordinärt och tacksamt nog stannar den underbara smaken kvar i munnen länge. Har testat många bubbliga viner från Franciacorta (Italiens svar på Champagne) men detta slår allt i jämförelse."

 
 
Druvor: Corvina, Corvione, Rondinella, och Molinara.
 
Lagringspotential: Drick 2021 - 2023+.
 
Restsockerhalt: 6.5 g/l
 
Servera riktigt sval som alternativ till Champagne eller Cava.
 
 
Artikelnr: 75049, pris: 242 kr/flaska (säljs i kartong om 6 flaskor, men går bra att beställa styckvis)
 
 
Beställ på Systembolaget