Visa in en webbläsare
 
 

Premiär för en torr, mousserande rosé från Brunelli


God morgon. Idag har vi den stora glädjen att välkomna ett nytt Brunellivin till världen - Overnight Brut Nature Millesimato 2020. Fina mousserande bubblor i ljusrosa tappning. Vansinnigt gott, fin karaktär och helt perfekt att njuta av hela sommaren. Servera till en somrig insalata caprese (recept nedan). 

Buon appetito!

 


 

Hälsningar Fredrik
Club Amarone


 Sommaren har anlänt till San Pietro in Cariano i klassiska Valpolicella. Här ses Brunellis vinfält och vingården, gul byggnad, kan anas  i mitten av bilden. "Charm och karaktär som paras med drickvänlighet och tillgänglighet gör det här till en given sommarfavorit.

 

De röda bären med smultron, hallon och jordgubbar tar omedelbart kommandot i gommen. Lite citrus, aningens persika, mariekex, någon liten örtighet och unset krita kan vi också notera. I avslutet får vi en hygglig portion blodgrape. En redig törstsläckare!" - JC Vintankar

 

Vinet är producerat till 100% av druvan molinara. Vinstockarna planerades för 35 - 40 år sedan och växer i en jordmån som består av kalksten med stora stenar. Efter pressning av druvorna får musten tillbringa natten tillsammans med skalen. Denna korta macerationen ger vinet den rosa färgtonen samt bidrar till den fina doften och smaken. Vinet är gjort med "Metodo Charmat Lungo" dvs den andra jäsningen äger rum i trycktankar. Vinet har mognat 6 månader med jästfällningen i trycktanken av rostfritt stål innan buteljering. 

Alkoholhalt: 12%

Restsockerhalt: 2.5 gram/liter (brut nature). Ett vin som inte har något tillsatt socker, dvs bara innehåller sin egen restsockerhalt får kallas ”brut nature” under förutsättning att restsockerhalten är lägre än 3 g/l.

Lagringspotential: Årgång 2020 är en mycket bra årgång redo att njuta av nu i sommar. Drick 2021 - 2022.

Servera riktigt sval som alternativ till Champagne eller Cava. Mycket gott att servera till insalata caprese. 

Artikelnr: 51920, pris: 267 kr/flaska (säljs i kartong om 6 flaskor, men går bra att beställa styckvis)

 

Beställ på Systembolaget

 

 

 

Insalata Caprese

4 stora tomater
250 g Mozzarella di Bufala
1/2 dl basilika blad
nymald svartpeppar
1/2 dl Extra jungfruolivolja
balsamvinäger

 

Skär tomaterna och mozzarellan i skivor.

Lägg dem omväxlande på ett uppläggningsfat så att de delvis täcker varandra.

Strö över färsk basilika eller oregano.

Peppra och ringla över olivolja och några droppar balsamvinäger

 

Buon appetito!