Visa in en webbläsare
 
 

Monrose 2019 - rosé gjord på 100% nebbiolo från de italienska alperna - Valtellina


Det tog oss många år hitta ett riktigt bra rosévin till vår portfolio. Faktum är att vi än idag endast säljer ett stilla rosévin - Mamete Prevostinis Monrose - "Rosen från bergen". Nu släpper vi den nya mycket bra årgången 2019. Det är en årgång som levererar fräsch och fokuserad frukt. Smaken är som gjord för både vårvärme och lata sommardagar att lyxa till. Vinet har struktur nog att matcha upp både fiskrätter och grillat ljust kött.

Monrose är en välbalanserad rosé av hög kvalitet. Den totala årliga produktion är endast 11.500 flaskor och vår tilldelning är mycket begränsad. Därför brukar vi bara kunna göra ett släpp per år av Monrose.

Vinet produceras av 100% av nebbiolo-druvor som växer 350-650 meter över havet i söderläge i byn Sondrio i alpdalgången Valtellina. Efter skörd pressas druvorna varsamt och skalen spenderar därefter kommande femton timmar i musten. Precis lagom för att ge en vacker ljus-rosa färg. Doft och smak bjuder på läckra vildhallon, aprikos, rosor och uppfriskande mineralitet och syra. Det är riktigt gott matvin där fisk & skaldjur, ljust kött och sallader samt primörer passar perfekt till. 
 


Hälsningar Fredrik
Club Amarone

 Mamete Previstinis vingårdsläge i vackra Valtellina-dalen


"Nu har en ny årgång kommit av Monrose, som enligt mitt tycke är topp tre bland de roséviner som säljs idag på Systembolaget.

Smaken är som gjord för kommande vårvärme. Här blandas silkeslen Nebiolofrukt från mästaren själv ihop med vildhallon och en sammetsmjuk textur som fyller hela gommen." - Diderot.se

 

 

Druvor: 100% nebbiolo. Jordmånen är sandorienterad. Skörden sker under första halvan av oktober och därefter pressas druvorna försiktigt och hälls över till rostfria stål-fat för en 15 timmar lång maceration innan jäsning och buteljering.

Alkoholhalt: 13%

Restsockerhalt: < 2 gram/liter.

Lagringspotential: Årgång 2019 är redan på sin topp med frisk fin syra och utvecklad palett. Vinet tål dock lagring ett par år utan problem. Syran kommer sätta sig något och vinet rundas av men det här vinet vill jag njuta av ungt. Drick 2021 - 2022.

Servering: Servera vid 8 grader. Det är riktigt gott matvin där fisk & skaldjur, ljust kött och sallader samt primörer passar perfekt till.

Artikelnr: 71369, pris: 207 kr/flaska (säljs i kartong om 6 flaskor, men går bra att beställa styckvis)

 

Beställ på Systembolaget