Massimagos ekologiska Ripasso. Den nya årgången 2017 är deras överlägset bästa hittills. Den levererar fräsch, fruktig, koncenterad och rik version som är redo och perfekt att njuta av nu i vinter. Husets Mezzane-typiska (dalgången som Massimago ligger i) mineralitet och den för Massimago karaktäristiska mynta-tonerna hittas som extra lager i den komplexa doften och smaken. Ripasso Mariabella är sedan förra årgång ekologiskt certifierad.
Massimagos vinfält täcker en yta av 10 hektar som ligger 150 - 300 meter över havet i öst-västlig riktning. Marken består av kalksten, märgel och lera. Rankorna följer det franska Guyot-systemet och planterades för 20 år sedan. "MariaBella Valpolicella" Ripasso produceras enligt ripasso-metoden och lagras därefter på franska ekfat under 12 månader innan det buteljeras och vilar ytterligare 10 - 12 månader på flaska. |
Den nya årgången 2017 är deras överlägset bästa hittills. Den levererar fräsch, fruktig, koncenterad och rik version som är redo och perfekt att njuta av nu i vinter.
Doft och smak visar både ung och fräsch frukt kombinerat av en mörk palett av mogna körsbär. En frisk fräsh mineralitet tillsammans med en bra syra som bär upp vinet och gör det utmärkt för att matcha till mat. Massimagos vinfält är fulla av vild mynta som växer mellan vinraderna och på något sätt har denna härliga doft och smak gett ännu en nyans till Massimagos komplexa viner. Årgång 2017 levererar en pigg och fin syra som bär upp den breda och rika paletten av mogen frukt, bär och inslag av kryddor och torkade rosblad.
Jordmån: Lera, kalksten och märgel (märgel är en form av kalksten som bildats av kalkslam och innehåller höga halter av kalciumkarbonat och lera)
Druvor: 60% corvina, 30% corvinone, 10% rondinella
Alkoholhalt: 14.5%
Restsockerhalt: 2,6 gram/liter.
Lagringspotential: 2017 är en mycket bra årgång. Drick 2019 - 2023.
Artikelnr: 79217, pris: 240 kr/flaska (levereras i kartong om sex flaskor)
Vänliga hälsningar!
Fredrik Montelius
|
|
|
|
|