Visa in en webbläsare
 
 
 

Ny årgång och den bästa Amarone från 2014 jag provat. Marions viner är alltid eleganta och med årgång 2014 levererar de en än mer elegant och subtil version av sin Amarone. Kraften är något reducerad, alkoholen likaså och vi har deras kanske mest matvänliga version av sin Amarone någonsin. Köp och njut av denna Amarone, gärna till mat, kommande två  till tre år. 

Amarone Raimondis etikettserie har vunnit guldmedalj i FAB Awards i London. Läs mer om den glada nyheten i andra delen av nyhetsbrevet.  

 
Marions alla viner håller en konstant hög nivå med en tydlig identitet från sitt speciella landområde i östra Valpolicella. Husets fattiga steniga jordar är rika på kalksten vilket ger viner som är mer transparenta än vad som vanligtvis hittas i Valpolicella. Doft och smakpalett bjuder på ljus fin frukt och inslag av blommor. Årgång 2014 visar upp tydligare än någon tidigare årgång just att Amarone även kan visa  upp ljus frukt och fräschör perfekt att matcha till mat.  
 
I Valpolicella hittar vi ofta röda och bruna lerjordar i dalen, och sand, sten, märgel (kalksten som innehåller höga halter av kalciumkarbonat, lera och sand) uppe på bergssidorna. I östra Valpolicella finns ett par områden med basalt berg, och mörka / svarta vulkanisk stenjordar (bland annat Roccolo Grassi Amarone). Vi hittar även vitaktig, kalkrika jordar i Negrar, Mezzane (Roccolo Grassi Soave och Massimago), och i närliggande dalen Marcellise där Marion producerar sina viner.
 
Marions Amarone 2014 har en rubinröd något transparent färg. Doften är intensiv med mogen ljusröd frukt av söt körsbär och förföriska blommiga toner. Druvorna har torkats fram till mitten av december och pressas därefter för att sedan jäsas under den relativt långa perioden 40-50 dagar. Efter jäsning mognar vinet på slovenska 350-liters ekfat under 36 månader.
 
 
Robert Parker / The wine advocate:
 
"Marion is among the leading producers in the non-Classico winemaking zone of Valpolicella in Northern Italy. This is an excellent boutique producer that delivers consistent results and delicious wines. At the end of a long, cypress-lined drive is magic Marion. More than anyone else (including much bigger names), Stefano and Nicoletta Campedelli represent the purest expression of non-Classico Amarone that I know. Located in Marcellise in the eastern part of Valpolicella, their wines show a charmingly wild, crisp and edgy quality that you don’t find in the nearby Valpolicella Classico zone.
 
Marion's Amarone della Valpolicella is a distinctive wine with its own set of floral aromas that I have not seen in other wines of the area. The bouquet opens to beautifully feminine tones of red rose petal and musky lavender. The pristine and immediate aromatic delivery is outstanding. So is the extreme elegance and tonic firmness of the mouthfeel."
 
 
 
 
 
Stefano och hustrun Nicoletta Campedelli som äger och driver Marion
 
 
 
Druvor: 45% Corvinone, 25% Corvina, 20% Rondinella, 10% Croatina och andra druvsorter.
 
Restsockerhalt: 4,5 g/l
 
Lagringspotential: Årgång 2014 är förvisso ung men redan mycket bra. Når sin topp kring 2020. Drick 2018 - 2021.
 
 
Artikelnr: 72020 (säljs i kartong om 6 flaskor, men går bra att beställa styckvis)
 
 
 
Beställ på Systembolaget
 
 
 
 

Amarone Raimondi vann guld i FAB Awards

 

 
.

Amarone Raimondis etikettserie vann guld i London i FAB Awards för förpackningsdesignen till Raimondi Amarone i kategorin ”Packaging Design”. Flera av de största och mest etablerade designbyråerna i världen var representerade i tävlingen så väldigt roligt att Sverige, Club Amarone och designer Henrik Hallberg tog guld! Grattis!

International food and beverage creative excellence awards, också känt som Fab awards, har delats ut för tjugonde året i rad. Många av bidragen kom från stora designbyråer från Storbritannien och USA. 

“Jag är mest glad att en liten kund som Club Amarone och Villa Monteleone med en begränsad budget får synas och uppskattas bland stora och etablerade varumärken som Smirnoff, Nobu, och Tanqueray, säger Henrik Hallberg på CH Graphiste.”

Ovan ses Cecilie och Henrik Hallberg vid prisutdelning samt Amarone Raimondi 2010, 2011, 2012, och 2013. 

Utmärkelsen har redan fått en hel del uppmärksamhet i svensk media:

http://capdesign.se/svenska-vinnare-i-fab-awards/

http://gourmet.se/mat-nytt/fab-awards/

Amarone Raimondi är ett projekt som vi genomför med klubbens guldmedlemmar då vi producerar 300 flaskor unik Amarone som lagrats på svenskt ektfat. Mer information om årets upplaga 2014 som levereras under hösten 2018 hittas på vår hemsida på sidan om guldmedlemskap. Det finns fortfarande platser kvar för den som är intresserad att vara med på den kommande årgången. 

https://www.clubamarone.se/medlemsinfo/guldmedlemskap/

 

 

Bästa hälsningar,  

Fredrik Montelius