Visa in en webbläsare
 
 

Superårgång av Campo del Maestro 2018


Jag kan inte minnas att jag provat en årgång av Campo del Maestro med samma fräschör och energi i frukten som den nya årgången 2018. Den påminner en hel del om 2016 men 2018 är lite mer elegant och tyngdpunkten ligger något ljusare ut på skalan. Den inledande frukten expanderar mot mörkare frukt och i avslutet hittas även en läcker kryddighet. Otroligt gott. Det här njuter jag gärna av vid alla tillfällen och sällskap.  

Det går nu åter att även beställa övriga viner i den inspelade online-provningen med Brunelli som vi genomförde tidigare i våras. Missa inte den nya årgången 2018 av Brunellis Amarone (nr 70259, 463 kr). Mer info nedan. 

 


 

Hälsningar Fredrik
Club Amarone


Ps, håll utkik för imorgon släpper vi årets guldmedlemskap

 Ankomst av nya ekfat hos Brunelli. Faten fylls först med vatten för att säkra att faten är täta, men också för att skölja ur och minska de nya ekfatens smak och doft-påverkan."I munnen återkommer de mörka bären. De söta mörka körsbären först och efterhand fylls det på med björnbär, svarta vinbär, blåa plommon och blåbär. I små väl avvägda portioner kommer det örter och kryddor." - JC Vintankar 

 

"Syran ger vinet en härlig friskhet. Tanninerna nafsar runt i munhålan på ett förtjänstfullt sätt. Eftersmaken är riktigt lång och i små doser får vi torkad frukt, mera söta körsbär, mörk choklad, aningens vanilj, någon droppe espresso och lite körsbärskärnor. Allt förpackat på ett ytterst elegant sätt."

 

Campo del Maestro - "mästarens vinfält" - är ett av Brunellis vinfält som dedikerats till druv-mästaren (ja det finns faktiskt en s k grape master) som tagit hand om vinfältet genom åren. Vinfältet är beläget 220 meter över havet och består av vitkalksten och märgel. Från detta fält skördas nio olika druvsorter som ingår i vinet. Vinstockarna planterades 1990. Efter skörd torkar druvorna fram till januari. Efter den 40 dagar långa jäsningen och macerationen får vinet mogna under 24 månader i 225-liters ekfat (barrique).

Färgen är djupt rubinröd. Doften visar upp en komplex och djup palett av röda vilda bär och kryddor. Smaken följer doften perfekt och inledningsvis känns den fräscha bärigheten och dess aromatiska profil. I den långa eftersmaken kommer kryddor och mörkare bär in i smakrymden.
 

Druvor: 50% Corvina, 10% Oseleta, 10% Rondinella, 5% Negrara, 5% Corvinone, 5% Croatina, 5% Forselina, 5% Sangiovese, 5% Cabernet Franc.

Alkoholhalt: 15%

Restsockerhalt: 6 gram/liter.

Fyllighet (förklaring): 9 (12). Detta värde anger vår uppfattning på vinets fyllighet. Ett par referenspunkter: Brunelli Amarone "Titari" har fyllighet 11, Marions Valpolicella har fyllighet 6.

Lagringspotential: Årgång 2018 är en mycket bra årgång redo att njuta av. Vinet kommer att utvecklas positivt kommande fyra till fem år. Drick 2020 - 2025.

Servera vid 17 - 18 grader till grillat kött, hamburgare, pasta, älgstek, svamp risotto eller lagrade ostar..ja funkar till det mesta. 

Artikelnr: 74045, pris: 284 kr/flaska (säljs i kartong om 6 flaskor, men går bra att beställa styckvis)

 

Beställ på Systembolaget

 


 

Den femte mars genomförde vi en online-provning tillsammans med Alberto Brunelli. Hela online-provningen spelades in och länken till inspelningen hittar du nedan. 

För dig som inte hade möjlighet att vara med och är sugen att ordna din egna Brunelli-provning, finns nu möjlighet att beställa alla vinerna igen. 

Alberto Brunelli presenterar, på engelska om vingården och dess historia, Fredrik  och Alberto berättar tillsammans om vinerna och vi gör även en djupdykning och diskuterar den fina årgången 2018. Följande viner ingår i vinprovningen:
 

Corte Cariano 2018 (nr 72992, 170 kr)
Valpolicella Superiore 2018 (nr 70915, 203 kr)
Campo del Maestro 2018 (nr 74045, 284 kr)
Ny årgång! Amarone della Valpolicella 2018 (nr 70259, 463 kr)
Amarone della Valpolicella Riserva "Titari" 2015 (nr 78498, 757 kr)**


Här finns lista med alla vinerna som beställs via systembolaget.se -->>

 

Länk till video med Brunelli-provning (1h 25min) -->>
Lösenord/passcode: !1xb@cSH
 

Kvällens presentation kan laddas ned här  -->>

 

** vi provar Amarone "Inferi" 2015 under online-provningen men då den är slutsåld föreslår vi att den ersätts med Brunellis andra Amarone "Riserva" som heter "Titari".