Hej!
Mazzis fina Valpolicella Superiore "Sanperetto" finns nu åter i lager. Sedan förra årgången ingår 30% druvor som fått torka under fyra veckor och vinet visar upp en mogen frukt, kraft och rikedom. Detta utan att tappa sin identitit som en fräsch och fruktorienterat Valpolicella. Mycket lyckat och otroligt gott.
Som jag skrivit tidigare är Mazzis "Sanperetto" är en av de renaste och finaste Valpolicella Superiore jag provat. Ett vin jag gärna bjuder bästa vännerna på till charketurier eller en fräsch pasta med nyriven tryffel. Årgång 2018 kan även matcha upp lite kraftigare rätter även om jag tycker den kommer bäst ut när man söker ung, fräsch och livlig frukt snarare än kraft. Drick 2021 - 2024.
Hälsningar Fredrik
Club Amarone
Här, i källaren hos Mazzi, mognar och utvecklas kommande årgångar av Mazzis Amarone och Valpolicella Superiore.
"Dark cherries, wild herbs, leather, licorice and pipe tobacco flow effortlessly from this rich, textured Valpolicella. The Sanperetto is a winner from Mazzi."
"Mazzi’s vineyards are located at significant altitudes in the Valpolicella and this factor, along with the limestone-rich soils, tends to give wines of fragrance and finesse rather than sheer muscle power.
Mazzi's Valpolicella Classico Superiore Sanperetto is one of the finest Valpolicellas readers will find in this price range." - Robert Parker
Mazzi producerar de klassiska Valpolicella-vinerna. Alla druvor växer på vita kalkstensjordar, planterade under 1990-talet. Jordmånen sätter sin tydliga signatur på husets viner som visar upp elegans och frukt från Valpolicella ljusare spektrum. Vinklasarna avstjälkas innan jäsning. Jäsning och maceration är något kortare än det normala, allt för att få fram renast möjliga fruktuttryck.
Valpolicella Superiore "Sanperetto" är producerat av 70% fräscha druvor och 30% druvor som torkat under fyra veckor. Druvorna kommer från 6 hektar vinfält (cru Calcarole, Poiega, Sanperetto, och Villa) belägna 200 meter över havet. Efter pressning och jäsning mognar 70% av vinet 12 månader i stora slovenska ekfat. Resterade 30% mognar i ståltank.
Lagringspotential: 2018 är redan mycket bra. Drick 2021 - 2024. Servera vinet svalt för att få fram den rena fina frukten, gärna 16-17 grader. Behöver inte luftas.
Druvor: 65% corvina, 5% corvinone, 20% rondinella och 10% molinara
Restsockerhalt: 2 g/l
Fyllighet (förklaring): 7 (12). Detta värde anger vår uppfattning på vinets fyllighet. Ett par referenspunkter: Brunelli Amarone "Titari" har fyllighet 11, Brunelli Campo del Maestro har fyllighet 9, Marions Valpolicella har fyllighet 6.
Alkoholhalt: 13,5%
Artikelnr: 76798, pris: 234 kr/flaska (säljs i kartong om 6 flaskor)
|
|
|
|
|