Visa in en webbläsare
 
 

Suavia, Le Rive 2017 från klassiska Soave

Godmorgon. Jag avslutar veckan med Suavias toppvin Le Rive. Vinet utsågs förra året till årets vin av diderot.se. Igår kom det sista partiet hem till lagret av den fina årgången 2017. Le Rive är underbart god att njuta av redan nu i vinter, men utvecklas också fint vid lagring. Som vanligt är Le Rive ett rikt och komplext vin som tack vare sent skördade druvor bjuder på en resa till en smakrymd av mogna frukter uppburna av en fin syra. Tidigare toppårgång har fått 93+ av Parker (årgång 2017 är ej poängsatt).
 


Trevlig helg, Fredrik
Club Amarone

 Hjärtat i klassiska Soave med vinfälten Le Rive och Monte Carbonare synliga. I byn skymtas även Suavis vingård (precis till vänster´om det stora gula huset i den främre högre raden)

 


"This is an outstanding white wine that exhibits a beautiful level of freshness, crispness and general authenticity. The wine is bright and buoyant with beautiful aromas of passion fruit, citrus, crushed mineral and sweet summer peach. I highly recommend this beautiful Italian white." - Robert Parker / Wine Advocate

 

Färgen är briljant ocn intensiv med en gyllengul intensitet och lyster. Doften är komplex med inslag av tropiska frukter som ananas och grape, citrusfrukter, torkade kryddor och mandel. Den har bra mineral och syra som gör att vinet upplevs rent och fräscht.

Le Rive produceras av 100% Garganega som skördas övermogna sent i oktober. 70% av druvorna jäses i ståltank. Övriga 30% av druvorna jäses i ekfat och efter jäsningen mognar vinet 15 månader på ek och hälls därefter över i ståltanken och blandas med resten av vinet. Efter sammanblandning får vinet mogna ännu en 15 månaders period innan det är redo för buteljering. Den totala årliga produktionen är endast 7.000 flaskor.


Jordmån: Basalt berg och mörk/svart vulkanisk stenjord.

Druvor: 100% Garganega

Alkoholhalt: 13,5%

Restsockerhalt: 9 gram/liter

Lagringspotential: Är redan mycket bra och behöver inte lagras utan det är bara att börja njuta av denna fullträff! Utvecklas fint över tid. Drick 2021 - 2023.

Servera: Behöver inte luftas. Servera Le Rive 10 - 12 grader till huvudrätten av fisk, ljust kött, en het chicken curry eller till mogna ostar.

Artikelnr: 79721, pris: 280 kr/flaska (säljs i kartong om 6 flaskor, men går bra att beställa styckvis)

 

Beställ på Systembolaget