Visa in en webbläsare
 
 
Hej!

vi fortsätter årets första vecka med fina viner från Brunelli. Idag, den nya 93-poängsårgången av husets Ripasso. 2015 är en årgång som levererar både kraft och elegans. Ripasso Pa'Riondo har fräsch och fin frukt av mogna körsbär, björnbär och lite kryddighet i avslutet. Brunellis Ripasso är vad jag skulle kalla en bra matripasso. Den har ett brett användsningsområde och fungerar väl från en lite enklare lunch med pasta till en middag med kraftigare kötträtter. Servera din Ripasso 18 grader för att lyfta fram den fräscha frukten lite extra.

 

Vinfälten som Ripasso Pa'Riondo skördas ifrån är drygt 35 år gamla och domineras av kalksten. Vinstockarna är uppbundna enligt traditionell Pergola. Efter skörd pressas druvorna och får vila i ståltank innnan de i februari hälls över de pressade Amaroneskalen för en andra jäsning. Därefter mognar vinet under 12 månader i 350-liters ekfat och ytterligare sex månader innan det släpps till försäljning.

 

"Lots of cherry and blood-orange character to this. Silky tannins and a wonderful linear line of fruit and acidity that runs to the end." - 93p, James Suckling

 

Årgång 2015 var en mycket bra årgång i Valpolicella som bjöd på perfekta förhållanden för Valpolicellas vinmakare. Nu börjar så sakteliga toppvinerna att släppas från 2015 även om vi får vänta ett par år till på att de riktigt intressanta Amaronevinerna släpps. Dock finns nu riktigt fina Ripasso- och Valpolicella Superiore att få tag på. Brunellis Ripasso Pa´Riondo 2015 tillhör definitivt denna skara. Läs gärna årgångsrapporten.
 
Restsockerhalt: 5,0 g/l
 
Alkoholhalt: 14,0%.
 
Lagringspotential: Årgång 2015 är mycket bra nu men kan lagras ett par år utan problem. Drick 2018 - 2022.
 
Artikelnr: 78500, pris: 202 kr/flaska (säljs i kartong om 6 flaskor, men går bra att beställa styckvis)
 
 
 
Beställ på Systembolaget
 
 
 
Familjen Brunelli har producerat vin i trakten av San Pietro in Cariano sedan 1936. Senare förvärvades en vinanläggning och yrkeskunskapen om hur man gör viner utöver det vanliga har gått i arv från en generation till nästa. I dag är det Luigi och hans fru Luciana som, med hjälp av sonen Alberto, står för vinmakandet.
 
 
 
 
 
 
Bästa hälsningar,
 
Fredrik Montelius