Ny årgång! Cabernet Sauvignon från Marion
God morgon! Nu har vi fått hem de första flaskorna av Marions Cabernet Sauvignon från årgången 2017. 2017 är en årgång som många gånger ger ett exceptionellt uttryck för viner som ska njutas av de fem till sex första åren efter skörd. Varma generösa årgångar, som 2017, visar mer energi i frukten än svala årgångar de första åren. De skickligaste vinmakarna får samma precision och fokus i frukten både svala och varma årgångar.
Det här är ett vin och årgång som är snudd på omöjlig att inte bli förälskad i. Servera vid 17 grader i stora kupformade glas tillsammans med mörkt nygrillat kött, en smörig svamp-risotto eller kryddiga ostar. Oslagbart gott. Pris 382 kr.
Marions Cabernet Sauvignon på torkade druvor är en favorit att bjuda vänner på hemma hos oss. Vinet är producerat exakt likadant som husets Valpolicella Superiore och vinet Teroldego. Det enda som skiljer de tre vinerna åt är druvorna. Lagring på ekfat, andel torkade druvor, osv är exakt samma för de tre vinerna.
Önskar dig en skön helg och en fin nationaldag!
Fredrik
Marions vingård och vinfält i östra Valpolicella
"Marion’s Cabernet Sauvignon must be tasted to be believed. It reveals rich, sumptuous layers of blackberries, truffles, herbs and chocolate in a mind-blowing display of varietal purity." - Robert Parker
"The over-the-top style of this wine may not appeal to everyone but I was seduced by its opulence and deeply-textured elegance. It is a thrilling effort from this estate. Marion’s Cabernet Sauvignon is made from a combination of fruit that sees 30-40 days of drying as well as fruit that is left to dry on the vine. The fruit is fermented separately and the wines aged in 350-liter Slavonian oak barrels for 30 months prior to being assembled and bottled." - Robert Parker
30% av druvorna skördas under andra halvan av september och genomgår därefter en 30-40 dagars appassimento (torkning). Resterande del pressas och jäses direkt efter skörd. Vinstockarna planterades 1989 i kalkstensorienterade jordar vilka ger Marions signum till vinerna: eleganta, fräscha och rik komplexitet. Efter vinifiering mognar vinet i 350 liters slovenska ekfat under 30 månader.
Färgen är intensivt rubinröd men violetta inslag. Doften är stor, djup och komplex med härliga koncentrerade mogna björnbär, svarta vinbär, hagtorn, och slånbär. Smaken är förföriskt god med en mjuk och angenäm känsla i munnen. Bra strukur och taninnerna är avrundade och fint integrerade. Lång eftersmak.
Servera vid 17 grader i stora kupformade glas tillsammans med mörkt nygrillat kött, en smörig svamp-risotto eller kryddiga ostar.
Druvor: 100% cabernet sauvignon
Alkoholhalt: 14.5%
Restsockerhalt: 3 gram/liter
Fyllighet (förklaring): 9 (12). Detta värde anger vår uppfattning på vinets fyllighet. Ett par referenspunkter: Brunelli Amarone "Titari" har fyllighet 11, Brunelli Campo del Maestro har fyllighet 9. Marions Valpolicella har fyllighet 6.
Lagringspotential: Årgång 2017 är redo och mycket bra nu. Drick 2021 - 2023.
Artikelnr: 77050, pris: 382 kr/flaska (säljs i kartong om 6 flaskor, men går bra att beställa styckvis)
|