Visa in en webbläsare
 
 
 
Hej!
 
det är med glädje jag kan avslöja att vi efter riktigt lång väntan åter fått upp Begalis Ripasso. Denna gång från toppåret 2016. Begali producerar inte bara fina viner som karaktäriseras av elegans utan de har även en pris-kvalitet som är svårmatchad. Begalis Ripasso "La Cengia" 2016 kan beställas för 197 kr / flaska.
 

Årgång 2016 var den perfekta årgången i Valpolicella. Rikligt med sol som gav perfekt mogna druvor och rik frukt. Men tack vare svala nätter under augusti och september så gick mognadsprocessen lite långsammare vilket bidrog till den extra rikedomen i druvorna, men dessutom kanske ännu viktigare så bibehölls syran.  

 

Vinerna från Valpolicella årgång 2016 är sannolikt den bästa årgången någonsin som producerats i distriktet. En årgång som på ett magiskt sätt kombinerar mogen rik frukt uppburen av en pigg och härlig syra. Gott redan nu och med fin potential för lagring. 

 
 
Robert Parker om Begalis ripasso "La Cengia":
 
"The Valpolicella Ripasso Classico Superiore La Cengia is exceptionally beautiful and balanced. There’s a lot going on: background tones of balsam herb, rosemary and black olive follow straightforward aromas of dried fruit and prune. A pretty touch of eucalyptus springs forth. The wine is incredibly light, buoyant and lively despite the elaborate Ripasso process.
 
I have nothing but good words for the wines of Lorenzo Begali and his family. Elegance is the common thread that connects them all and this is by no means easy to achieve with consistent results, especially when you factor in the appassimento, or air-drying, process."
 
 
 
 
Doft och smak är välbalanserad och elegant. Det finns ett fint djup i doften som bjuder på körsbär, torkad frukt och medelhavskryddor. I munnen bär den pigga syran upp frukten vilket ger en lång och fräsch eftersmak.
 
Druvor: Corvina 65%, Rondinella 30%, övriga druvor 5%
 
Alkoholhalt: 13,5%
 
Restsockerhalt: 4,30 gram/liter. Begalis ripasso är en av de torraste ripasso som hittas på Systembolaget idag, långt ifrån de söta och ofta ruffiga ripasso som är allt för vanliga idag.
 
Lagring: 10 - 12 månader i 2.000 liter stora slovenska ekfat.
 
Lagringspotential: Årgång 2016 är mycket bra nu. Drick 2018 - 2022.
 
Servering: Behöver inte dekanteras. Servera vinet 16 - 18 grader.
 
 
Artikelnr: 72510, pris: 197 kr/flaska (säljs i kartong om 6 flaskor, men går bra att beställa styckvis)
 
Beställ på Systembolaget
 
 
Vänliga hälsningar,
 
Fredrik Montelius