Visa in en webbläsare
 
 

Enastående årgång av Massifitti


God morgon. Äntligen. Efter vad som känns som en för lång väntan släpps nu den nya årgången av Suavisas Massifitti. Gott, fräscht och med precision och energi i frukten. Jag njuter av detta vin året om och det får gärna efterföljas av ett glas fyllt med Suavias Monte Carbonare.

Massifitti är producerat till 100% av druvan Trebbiano di Soave. En druva som, mycket tack vara Suavia, fått stor uppmärksamhet de senaste 10 årenn. Soave har det senaste 30 - 40 åren primärt handlat om garganega-druvan men Suavia har visat med dels Massifitti, men även deras mousserande Spumante att det går att producera mycket intressanta viner av hög kvalitet med Trebbiano di Soave. För dig som beställde Suavias Monte Carbonare (100% garganega) - prova gärna att vinerna bredvid varandra och utforska och upptäck skillnaderna mellan två av norra italiens stora druvor. 

Suavia visar år efter år att deras utbud av mineraldrivna vita viner tillhör toppen på den italienska vitvinshimlen. 

 


 

Hälsningar Fredrik
Club Amarone

 

 



"This is a terrific white wine, hands down. Trebbiano di Soave really shows its definition and dimension here, and the Tessari sisters of Suavia truly have created a wine that occupies its own class." - Robert Parker

 

"It is so fine and silky, and you can anticipate beautifully ashy flint and crushed mineral on the close. The Trebbiano di Soave Massifitti is especially soft and smooth in this vintage and has a generous bouquet that pours out citrus, peach and honeydew melon."

 

 

Soave gränsar till Valpolicella ligger strax öster om Verona på de högre belägna kullarna i området. Jorden innehåller olika andel av kalk- och vulkansten vilket ger viner från området en fin mineralitet och renhet. Suavia, som är det antika namnet för Soave, drivs av systrarna Meri, Valentina and Alessandra Tessari.

Suavia är helt dedikerade till att producera vita viner från området. Massifitti produceras till 100% av druvan "Trebbiano di Soave". Vinrankorna, drygt 10 år gamla, växer i vulkaniska jordar belägna 300 meter över havet. Efter skörd pressas druvorna och druvsaften jäses direkt utan kontakt med skalen i ståltankar. Därefter sänks temperaturen för att undvika malolaktiskt jäsning då Suavia önskar ha kvar den krispiga och friska syran. Efter vinifiering vilar och mognar vinet under 15 månader i ståltank innan buteljering. 20.000 flaskor producerades av den i Soave lysande fina årgången 2017 av Massifitti.

 

Druvor: 100% trebbiano di Soave.

Alkoholhalt: 12.5%

Restsockerhalt: 3.7 gram/liter.

Lagringspotential: Årgång 2018 är en mycket bra årgång redo att njuta av. Drick 2021 - 2024. Utvecklas fint över tid.

Servera vid 8 - 10 grader som vin som kanske kommer som bäst ut till fiskrätter, vinkokta musslor. eller varför inte bara njuta av det som en aperitif. 

Artikelnr: 74881, pris: 238 kr/flaska (säljs i kartong om 6 flaskor, men går bra att beställa styckvis)

 

BESTÄLL VIA SYSTEMBOLAGET

 

 



De fyra systrarna Tessari varav Meri (t.v), Valentina (andra från höger) och Alessandra (t.h.) driver Suavia.